Military Reports

Military Reports

Netherlands MoD for October 10, 2018
Original
Annotated

Report Date

October 10, 2018

Notes

For October 3rd-10th, Dutch F-16s supported ground troops in Syria during nine missions. Weapons were deployed during two missions. The weapons deployment took place in the province of Deir Ezzor, in the vicinity of Abu Kamal. ISIS weapons, a logistics warehouse and ISIS fighters targeted.

Weekoverzicht Defensieoperaties
Nieuwsbericht | 10-10-2018 | 12:00

Nederlandse F-16’s ondersteunden tijdens 9 missies grondtroepen in Syrië. Dit gebeurde in het kader van de strijd tegen terreurorganisatie ISIS. Tijdens 2 missies werden wapens ingezet. Een overzicht van Defensieoperaties in de week van 3 tot 10 oktober 2018.

De wapeninzet gebeurde in de provincie Deir al Zour, in de omgeving van Abu Kamal. ISIS-wapenopstellingen, een logistieke opslagplaats en ISIS-strijders waren het doelwit.

Irak
Nederlandse militairen geven momenteel de ‘bataljonstraining’ aan Koerdische eenheden in de omgeving van Erbil, Irak. Dat geldt ook voor een instructeursopleiding en een training voor het beveiligen van grote gebieden. Samen met Finse militairen wordt een leiderschapstraining voorbereid, die op korte termijn start.

In de omgeving van Bagdad ondersteunen Nederlandse trainers het Speciale Operaties Trainings Centrum. Defensie levert ook een chirurgisch team voor het Amerikaanse Role 2-hospitaal. Hier werken de Nederlanders nauw samen met Deense en Britse medici.